Sempozyum Çağrısı
Saygıdeğer Araştırmacılar,
 
Türkçenin dünya dili olma yolundaki çalışmalarına katkıda bulunmak ve ilgili sahadaki gelişmeleri bilimsel bir zeminde tartışmak amacıyla Batman Üniversitesi ev sahipliğinde,  Batman Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin girişimiyle, Türk Dil Kurumu, Yunus Emre Enstitüsü ve Batman Belediyesinin iş birliği ile 07-09 Kasım 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan  “Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminin Bugünü ve Yarını ” Sempozyumunda siz değerli araştırmacılarımızı aramızda görmekten onur duyacağız. 
Sempozyum, ulusal nitelikte olup  bildiri sunumları tercihe bağlı olarak yüz yüze ya da çevrimiçi/ online olarak sunulacaktır. Sempozyumun sunum dili Türkçedir.

Sempozyuma katılmak isteyen akademisyen ve araştırmacılar, bildiri özetlerini 01 Ekim 2022 tarihine kadar dilmer.sempozyum@batman.edu.tr adresine gönderebilirler. Sempozyumla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için  https://ydto.batman.edu.tr/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.  Bildirisi kabul edilen akademisyen ve araştırmacılara 15 Ekim 2022 tarihinden itibaren gerekli bilgi verilecektir. Sempozyumda sunulan bildirilerin tam metinlerinin “Kitap Bölümü” olarak basılması planlanmaktadır.

Sempozyuma katılmanız temennisi ile saygılar sunarız.